MIESZANKA NA MUFFINY KLASYCZNE BEZGLUTENOWA 280 g – CELIKO
9.90 zł
MIESZANKA NA MUFFINY KLASYCZNE BEZGLUTENOWA 280 g – CELIKO
CELIKO (batony, galaretki, mieszanki do wypieków)
82 w magazynie
Najniższa cena (
09-06-2025
):
9.90 zł
SKU:
5900038001121
Kategoria: Mieszanki do przygotowywania potraw
Report Abuse
Opis
SKŁADNIKI
cukier, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, difosforany: regulator kwasowości, węglany sodu: substancja spulchniająca, sól, aromat.
OPIS
Koncentrat ciasta w proszku do wypieku bezglutenowych muffinów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Muffiny klasyczne:
Składniki:
– 1 opakowanie konentratu ciasta 280 g
– 2 JAJA
– 100 ml oleju
– 40 ml wody
W wersji wegańskiej nie używać jaj, zawartość torebki wymieszać najpierw z olejem (100 ml), a następnie dolać 60 ml wody i wyrabiać ok. 3 minut.
Wykonanie:
Zawartość torebki wyspać do naczynia, dodać JAJA, wodę, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej. Całość wyrabiać mikserem ok.3 min.
– Następnie ciasto przełożyć do foremek. Wstawić ciasto do nagrzanego do temp. 180 st. C piekarnika i piec 20-25 min. Wyjąć i ostudzić na kratce.
– Ciasto można przygotować i wypiekać z różnymi dodatkami: owocami ,bakaliami, czekoladą itp.
Muffiny marchewkowo-cynamonowe
Składniki:
– 1 opakowanie koncentratu ciasta 280 g
– 2 jaja
– 100 ml oleju
– 40 ml wody
– 100 g marchewki startej na drobnej tarce
– 2 łyżeczki cukru cynamonowego bezglutenowego Celiko
Wykonanie:
– Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać JAJA, wodę, cukier cynamonowy, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej.
– Całość wyrabiać mikserem przez ok. 3 min.
– Następnie dodać startą na drobnej tarce marchewkę i delikatnie wymieszać.
– Ciasto przełożyć do foremek i wstawić do nagrzanego do temp. 180 st. C. piekarnika i piec przez 20-25 min. Wyjąć i ostudzić na kratce.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g GOTOWEGO WYROBU
Wartość energetyczna: 1655 kJ / 396 kcal
Tłuszcz: 21 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 47,5 g
w tym cukry: 21,5 g
Białko: 3,4 g
Sól: 0,69 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać: soję, mleko i ich produkty pochodne.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent:
CELIKO (batony, galaretki, mieszanki do wypieków)
Informacje dodatkowe
Waga | 0.35 kg |
---|---|
Wymiary | 5.6 × 15 × 21 cm |
Producent |
CELIKO (batony, galaretki, mieszanki do wypieków) |
Cechy |
BEZ GLUTENU (w składnikach) WEGAŃSKI WEGETARIAŃSKI |
EAN |
5900038001121 |
Opinie (0)
Napisz pierwszą opinię o „MIESZANKA NA MUFFINY KLASYCZNE BEZGLUTENOWA 280 g – CELIKO” Anuluj pisanie odpowiedzi
Infromacje o Sprzedawcy
Informacje o Sprzedawcy
- Nazwa Sklepu: Siemia BIO
- Sprzedawca: Siemia BIO
-
Adres:
Majakowskiego 38/1B
54-317 Wrocław - Nie ma jeszcze ocen!
Podobne produkty
MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK OWSIANYCH BEZGLUTENOWA DEMETER BIO 350 g – BAUCK HOF
16.32 zł
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z PESTKAMI DYNI BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN
16.68 zł
MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA BISZKOPTOWEGO BEZGLUTENOWA 200 g – CELIKO
4.14 zł
MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTEK MAŚLANYCH BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA KETO 365 g – PIĘĆ PRZEMIAN
18.13 zł
MIESZANKA DO WYPIEKU PIZZY BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 250 g – PIĘĆ PRZEMIAN
11.49 zł
MIESZANKA NA CHLEBEK BANANOWY Z NASIONAMI CHIA BEZGLUTENOWA BIO 400 g – ZDROWO NAMIESZANE
16.61 zł
MIESZANKA NA RACUCHY OWSIANE BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 178 g – PIĘĆ PRZEMIAN
10.44 zł
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.